Általános üzleti feltételek

 
 
 
Bevezetés > Általános üzleti feltételek
 
Üzlet és e-shop zárva van

Az üzlet és az e-shop további értesítésig bezárva van a jelenlegi helyzet miatt.

 
 

Üzleti feltételek e-shopnak Jelmezmaszk.hu

 

Jelmezmaszk.hu általános üzleti feltételei
 
 
1. Általános rendelkezések és fogalom meghatározások
1.1 Ezek az általános üzleti feltételek (a továbbiakban: "Feltételek") üzleti kapcsolatra a megrendelő és a Mária Bónová - MARBON, Novosvetská 41/D, 811 04 Bratislava,  ID 140 26 856  társaságra (a továbbiakban „üzemeltető” vagy „eladó”) vonatkozik, amely internetes üzletház rendszerénkeresztül volt megkötve (a továbbiakban „rendszer”)
1.2 Feltételek szabályozzák távolból kötött adásvételi szerződés részvevők a jogait és kötelezettségeit, http://www.jelmezmaszk.hu szerveren keresztül a megrendelő és az eladó között.
1.3 A szerződés résztvevők jogai és kötelezettségei követik a jogszabályokat az adásvételi szerződés alapján:rendelkezés § 588 és ehhez kapcsolódó rendelkezést. § 612 és továbbiakban. 40/1964 Sz. törvény, a Polgári Törvénykönyv.
1.4 Megrendelő (vásárló), az online áruház bármely természetes vagy jogi személy, amely küld egy elektronikus megrendelőlapot az árura (termékre/termékekre vagy szolgáltatásra/ szolgáltatásokra).
1.5 Elektronikus megrendelőlap minden elektronikusan elküldött űrlap, amely a megrendelő információit tartalmazza, valamint a megrendelt áru listáját az online  áruház kínálatából, rendszerrel feldolgozott és elküldött az üzemeltető e-mail címre. 
 
2. Rendelés
2.1 Az elektronikus megrendelőlap érvényesség feltételei, minden regisztrációs űrlapon keresztül kérvényezett adatok valódi és teljes kitöltése, a telefonos kapcsolatot is beleértve.
2.2 Minden beérkezett elektronikus megrendelőlap kötelező és szerződés javaslatának minősül.
2.3 Az adásvételi szerződés, amely alapján minden eladóval megvalósult áru eladása a vásárlónak a rendszerben kötelező jóváhagyás alapján jön létre. Az elektronikus megrendelőlap mindkét fél számara kötelező az üzemeltető által elküldött jóváhagyó e-mailt követően, ha a feltételek megsértése nem fordul elő a jóváhagyás időszakában, akkor üzleti kapcsolat, a megrendelő és az üzemeltető Mária Bónová – Marbon között jön létre.  
2.4 Az alapvető feltételeket főleg a megrendelőlap tartalma (az áru típusa és mennyisége pontos specifikációja), az áru és a szállítás ára, a szállítás módja és az áru kifizetés módja határozza meg.
 
3. Megrendelés Lemondása
3.1 Rendelések lemondása a vásárló által.
A vásárlónak joga van indoklás nélkül visszalépni a megrendeléstől bármikor az üzemeltető által kötelező jóváhagyása előtt. A megrendelőlap kötelező jóváhagyása után, csak abban az esetben lehetséges visszalépni a megrendeléstől, ha az eladó nem teljesíti a szállítási feltételeket.  A jóváhagyott megrendelés lemondása esetén, a vásárló felelős az üzemeltetőt értkárokért, melyek létrejöttek ebben a tárgyalásban. Az üzemeltető alkalmazza a kártérítési jogát abban az esetben, ha a megrendelt áru „megrendelésre” címkével volt megjelölve és a vásárló kívánságára volt beszerezve, avagy ha az áru biztosítása közben kimutatható költségek jöttek létre az eladónak. Lemondási díj összege akár 50 % is lehet az áru teljes árának.
3.2 Rendelések lemondása az üzemeltető által.
Az eladó fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelés vagy annak egy részét a következő esetekbenmondhassa le:
* A megrendelések utánvételes fizetés esetében, ha a megrendelést nem volt lehetséges kötelezően megerősíteni (helytelen telefonszám, nem elérhető, nem válaszol az e-mailekre, stb.)
* Ha a vásárló a múltban nem vette át az árut, vagy más módon szegte meg a feltételeket
* A terméket már nem gyártják, vagy nem áll rendelkezésre, vagy jelentősen megváltozott abeszerzési ára. Ilyen esetben az eladó azonnal a kapcsolatba lép a vásárlóval, hogy megállapodjanak a további eljáráson. Ha a vásárló már kifizetteaz ár egy részét vagy annak teljes összegét, ez az összeg vissza lesz küldve a a vásárló bankszámlájára, vagy címére 15 naptári napon belül.
 
4. Adásvételi szerződés visszavonása (távértékelés)
4.1 A szerződés visszavonása a vásárló által.
A vásárlónak fogyasztóvédelmi torvény (108/2000 Zz) alapján joga van elállni a szerződéstől 7 munkanapon belül az áru átvétele óta. E jog alkalmazása esetén, a vásárló köteles betartani az eljárást és a feltételeket, amelyek 4.2 pontban a Feltételekben vannak összefoglalva.
4.2 Hogyan kell eljárni a szerződés visszalépés esetén
Tekintettel arra, hogy eljárni a szerződés visszalépése esetén a szerződés kezdetektől fogva fel van bontva, az üzemeltető és a vásárló visszaadja, vagy visszacseréli egymásnak minden közösen elfogadott tranzakciót.
Ha az ügyfél úgy dönt, hogy visszalép a szerződéstől a 4.1. pontban határozott időn belül, meg kell felelnie a következő feltételeknek:
* A megrendelőnek felkell vennie velünk a kapcsolatot (lásd Kapcsolat) a szerződés visszavonása kérelmével, amely tartalmazza a megrendelőlap számát, vezeték és keresztnevét, a vásárlás dátumát, a számla számát, vagy a visszatérítés címét.
* Ha a vásárló már átvette az árut, visszaküldi azt a címünkre (lásd Kapcsolat) az alábbi feltételek megfelelően:
- Az árunak az eredeti sértetlen csomagolásában kell lennie (vagy ép védőfóliával)
- Az áru nem volt használva
- Az árunak sértetlennek kell lennie
- Az árunakkomplettnek kell lennie (beleértve a használati utasítás, stb)
- A számlát (eladási igazolást)is vissza kell küldenieaz áruval együtt 
Ha minden fenti feltételeknek az áru visszaküldéshez felelt meg, akkor visszaküldjük a termék árát a megadott bankszámlára, legkésőbb 14 munkanapon belül a termék kézhezvétele után.
Az árut ajánlott és biztosított küldeményként kell elküldeni, mivel nem vagyunk felelősek a lehetséges elvesztéséért a hozzánk való út során. Utánvétellel fizetett szállítmányokat nem fogadunk el.
 
5. Árfeltételek
5.1 A termék ára tartalmazza a 20%  ÁFA-t
5.2 Postaköltségek és csomagköltségek a 6. pontban vannak megfogalmazva
5.3 A vásárlás következő valutákban lehetséges: EUR
5.4 Minimális rendelési érték 6 € ÁFA-val, plusz a postaköltségek. Valamelyik nyári időszakban, alacsonyabb értékű megrendeléseket is elfogadunk, a megrendeléseket küldje az info@masky.sk e-mail címünkre. Ilyen megrendelés elfogadásáról e-mailben tájékoztatjuk. 
 
6. A szállítási és kezelési költségek
6.1 Mária Bónová – MARBON társaság a csomagolási költségeket nem díjazza.
6.2 Szállítás költsége már tartalmazza az ÁFA-t és a végösszege a megrendelőlap kitöltése után az alábbiak szerint van meghatározva:
* A szállítást GEIS társaság biztosítja. Ha a szállítmány értéke kisseb mint 60 € (körülbelüli átszamolás 18800,- HUF), akkor a szállítási díj 5 € (körülbelüli átszamolás 1580,- HUF). Ha a szállítmány értéke nagyobb mint 60 € (körülbelüli átszamolás 18800,- HUF), a szállítás díjtalan. (Az árak csak tájékoztatók, www.nbs.sk napi árfolyam alapján frissítve).
6.3 Személyes átvétel esetén a szállítási költségeket nem számítunk. 
6.4 Szállítási és kezelési költségekaz Európai unió területére, valamint más országokban, egyénileg állapítjuk meg írásos megállapodás (e-mail) alapján az eladó és a megrendelő között.
6.5 Jelenlegi árakért, a 6.4. pont szerint kérjük, lépjen kapcsolatba az eladóval.
 
7. A termék áranak befizetési feltételei és lehetőségei.
7.1 Az áru átvételnél, készpénzzel a futárnak.
7.2 Nyugta alapján, készpénzzel a társaság eladóhelyén.
 
8. Szállítási feltételek
8.1 A teljesítés tárgyának szállítása (megrendelt áru),a termék rendelkezésre állás és üzemeltetési lehetőségek alapján kerül sor a lehető legrövidebb időn belül. Minden termék az elérhetőség szerint van címkézve. 
8.2 Minden ügyfelünkettájékoztatjuk bármilyen változásról, amegrendelés állapotáról. A rendelés állapotátellenőrizheti bejelentkezéssel a rendszerünkben. 
8.3 A termékek szállítását GEIS társaság biztosítja a megrendelőlapban megadott címre. A szállítmány mindig tartalmazza a nyugtát. 
8.4 Az áru közös megegyezés után személyes átvételnél is kapható Mária Bónová – MARBON társaság eladóhelyén, amely ezen a címen található: Jurigovo nám. 2, Karlova Ves, Bratislava 
8.5 A tulajdonjog a termékre átruházódik a vásárlóra, miután átvette a terméket és kifizette a vételárát.
8.6 Az áru szállítása az Európai Unió tagállamok területére, vagy más országokbakölcsönös írásbeli jóváhagyás alapján hajtjuk végre, a szállítási, kezelési díjakat és egyéb szállítási feltételeket is beleértve. 
 
9. A jótállási feltételek és panaszeljárás
9.1 Ez a panasztételi eljárás Mária Bónová – MARBON társaságnál vásárolt termékekre vonatkozik, és amelynek reklamációja 24 hónapon belül a vásárlás napjától volt alkalmazva.
9.2 Minden Mária Bónová – MARBON társaságnál vásárolt termékhez a szállításnál a megrendelőnek számla van mellékelve (eladási igazolás) amely egyben garancia igazolásként is szolgál.
9.3 Az áru kézhezvételnél a vásárló köteles ellenőrizni az alábbiakat:
* A termék egyezik-e azzal a termékkel, amit megrendelt (ha nem egyezik a megrendelt termékkel, ne csomagolja ki, ne nyissa ki, egyébként a kicserélése nem lesz lehetséges) 
* A termék ép, valamint nincs látható hiányossága, hibája
* Minden egyes része működő képes-e
Megvásárolt árut a megrendelő köteles a fent említett feltételeknek megfelelően a következő címen alkalmazni:
 
Mária Bónová - MARBON
Novosvetská 41/d
811 04 Bratislava
tel.: 0905 340 535
bonova@masky.sk 
 
Figyelmeztetés: Az árut ajánlott és biztosított küldeményként kell elküldeni, mivel nem vagyunk felelősek az áru lehetséges elvesztéséért a hozzánk való út során. Utánvétellel fizetett szállítmányokat nem fogadunk el.
 
10. Felelősség az esetleges hibákérta http://www.jelezmask.hu weboldalon
10.1 Mária Bónová – MARBON társaság figyelmezett, hogy az információk, amelyek a http://www.jelezmask.hu/ weboldalon találhatók, valamennyirészei harmadik féltől vannak átvéve, pontatlanságokat tartalmazhatnak és bármikor előzetes figyelmeztetés nélkül frissítve lehetnek.
10.2 Mária Bónová – MARBON társaság bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatja a termékeket és a leírt szolgáltatásokat a weboldalain, és nem garantálja a tartalmuk valódiságát.
10.3 Mária Bónová – MARBON társaságnem vállal felelősséget a másik fél semmilyen közvetlen, közvetett vagy különleges károkért, okozott az információ felhasználásával a saját vagy a linkelt weboldalaiból.
 
11. A személyes adatok védelme
11.1 Mária Bónová – MARBON társaság teljes mértékben követi a 122/2013 sz. adatvédelmi törvényt, amely szabályozza a személyes adatok védelmét az információs rendszerekben. Cégünk tiszteletben tartja az Ön személyes adatait. Hogy értékes szolgáltatásokat tudjunk kínálni Önnek, szükségünk van némely személyes adatára. Az adatait megvédjük a visszaélésekkel szemben, és biztosítunk Önt, hogy nem adjuk át harmadik félnek az elérhetőségét vagy adatokat a vásárlásairól.
11.2 Az internetes áruházunk használatával elfogadja az Ön vásárlásáról végzett adatgyűjtést és az adatok használatát a fenti meghatározott feltételek alatt. Ügyfél regisztrációval, újdonságok kérelmezésével (newsletter, hírlevél), felmérések részvételével és egyéb nyilvántartásba vétellel egyetért azzal, hogy tájékoztassuk az újdonságokról, az internetes áruházunkról e-mail-ben, vagy telefonos kapcsolaton keresztül. Ha a továbbiakban nem kívánja ezeket az információkat, azokküldését bármikor megszüntetheti,ennek módját  minden elküldött hírlevél tartalmazza. 
11.3 Az online áruházunk fenntartja magának a jogot, hogy visszalépjen a biztonsági garanciától abban az esetben, haismeretlen tettesek támadást (hacker) követnének ela szerverünkre. Csak ebben az esetben, az adatkezelésre a fenti előírások nem alkalmazhatóak.